امروز ۱۸ آذر ۱۴۰۳ | ساعت به وقت تهران : ۱۱:۳۴ ب٫ظ

حل بحران کمبود نان و بازگشت به کار تدریجی کارمندان در لبنان

رسانه‌های لبنانی از باز شدن نانوایی‌های تعطیل شده در مناطق مختلف این کشور و همچنین بازگشت به کار کارمندان نهادهای دولتی خبر داد که از یک ماه پیش دست به اعتصاب زده بودند.

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، علی ابراهیم، ​​رئیس مستعفی سندیکای نانوایی‌های لبنان امروز دوشنبه پس از چند هفته بحران نان در لبنان گفت: کابوس به پایان رسیده است و نان در تمام نانوایی‌های سراسر لبنان در دسترس است.

علی ابراهیم در گفت‌وگو با رادیو صدای لبنان گفت: باید کسانی که با  عزم قبلی باعث بحران ساختگی نان شدند، بازخواست شوند تا دیگر شاهد بازگشت به صف‌های طویل مقابل نانوایی‌ها نباشیم.

مناطق مختلف لبنان طی چند هفته اخیر شاهد یک بحران بزرگ در دسترسی به نان یارانه‌ای دولتی بود و مردم مجبور بودند برای تهیه تعداد محدودی نان ساعت‌ها را در صف‌های طویل مقابل معدود نانوایی‌های تعطیل نشده منتظر بمانند.

بحران جهانی گندم به دلیل جنگ اوکراین و وضعیت اقتصاد وخیم لبنان ناشی از تحریم‌های آمریکا معیشت در لبنان را هم دشوار کرده است.

بحران آرد در لبنان با تعطیلی هفت کارخانه از ۱۱ کارخانه آرد گندم به دلیل تمام شدن گندم یارانه‌ای و بی پاسخ ماندن درخواست اتحادیه برای صدور مجوز تحویل آرد به نانوایی‌ها از سوی وزارت اقتصاد و تجارت این کشور تشدید شده بود.

حل کمبود نان در لبنان می‌تواند با موضوع آغاز صادرات غلات از اوکراین هم مرتبط باشد؛ بخصوص که این اتفاق، قیمت کالاهای اساسی در بازارهای جهانی را نیز به شدت کاهش داد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، قیمت گندم در لحظه انتشار خبر ۱۰ دلار و ذرت که به عنوان خوراک دام استفاده می شود ۱۱ دلار کاهش یافت، قیمت انواع دانه روغنی سویا هم تا ۱۹.۵ دلار کاهش قیمت همراه شد.

وزارت دفاع ترکیه صبح امروز اعلام کرد که نخستین محموله غلات اوکراین بندر اودسای این کشور را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ترک کرده است.

کشتی حامل این محموله رازونی نام داشته و با پرچم سیرالئون در حال حمل این محموله به سمت لبنان است.

بر اساس اعلام سازمان ملل؛ رازونی حامل ۲۶ هزار تن ذرت است. انتظار می‌رود کشتی حامل غلات اوکراین فردا به استانبول رسیده و پیش از ادامه سفر به سمت لبنان مورد بازرسی قرار گیرد.

از سوی دیگر النشره لبنان اعلام کرد که بخش اعظم کارمندان نهادهای دولتی که از چهل روز پیش تاکنون در اعتراض به حقوق و دستمزد خود اعتصاب کرده بودند با پذیرش پیشنهادهای دولت درباره پرداخت مساعده و حضور دو روز در هفته در محل کار به اعتصاب خود پایان دادند.

مصطفی بیرم، وزیر کار در دولت پیشبرد لبنان هم اخیرا موضوع اعتصاب کارمندان و کارگران بخش دولتی در این کشور را مشکوک خوانده و گفته بود، کسانی پشت این قضیه هستند که می خواهند فروپاشی اقتصاد لبنان را عمیق‌تر و خسارات وارده بر لبنانی‌ها را که روزانه میلیاردلار لیر برآورده می‌شود بیشتر کنند.

بیرم ضمن درخواست از مردم لبنان برای مسئولیت پذیری در شرایط فعلی گفت: آنها باید بسنجند که در شرایط دشوار کنونی که هنوز بودجه هم تصویب نشده امکانات بیشتری وجود ندارد و موضوع واردات هم منوط به تصویب یا بودجه است و در غیر این صورت ما مجبور به چاپ پول می‌شویم که خود تورم ایجاد می‌کند و بار آن را باید مردم و اقتصاد به دوش بکشند.

وزیر کار لبنان با اشاره به جدی بودن کمیته وزارتی برای رسیدگی به اوضاع کارمندان دولت گفت: ما از کارمندان خواسته‌ایم فقط دو روز در هفته را با حقوق کامل حضور داشته باشند، حق ایاب و ذهاب را هم افزایش داده‌ایم یعنی فقط هشت روز در ماه را کار کنند و مابقی روزها را تعطیل باشند چیزی که در دوران جنگ داخلی لبنان بین سال‌های ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ هم سابقه نداشته است. او در ادامه می‌پرسد این بهتر است یا اعتصاب و وارد کردن خسارت‌های سنگینی که به نفع مردم نیست و بر حقوقشان تاثیر می‌گذارد.

ضرر ۱۲ میلیارد لیره‌ای لبنان از اعتصاب

وزیر کار لبنان با اشاره به اینکه زیان مستقیم روزانه ناشی از اعتصاب باز در این کشور بالغ بر ۱۲ میلیارد پوند لبنان است، تاکید کرد: مطالباتی برای مبارزه با حیف و میل اموال عمومی و فساد مطرح می شود و اگرچه ما از این مطالبات حمایت می‌کنیم؛ اما باید واقع بین بود، زیرا این مسائل نیاز به تصویب قانون و تغییر و تحول های زیادی دارد، پس آیا ما کشور را فلج کنیم تا بخواهیم با فساد مبارزه کنیم؟

انتهای پیام/


لینک کوتاه :

https://asretehad.ir/?p=134

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

#الگوی مصرف برق
شهرداری اهواز
اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اهواز
IMG-20220511-WA0043
شهرداری اهواز