امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ هجری شمسی
شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴

صرفه ارزی ۶ میلیون یورویی با ساخت داخل MPFM در شرکت نفت و گاز اروندان

در تشریح این دستاورد دکتر عیسی نویری رئیس پژوهش و فناوری شرکت نفت و گاز اروندان طی گفتگویی اظهار داشت: پیش از اعمال تحریم ها شرکت های خارجی موجود در توسعه میادینی مانند دارخوین از دستگاه های MPFM چند ملیتی مانند رکسار استفاده کرده بودند، لکن تجهیز جریان سنج چند فازی به علت فناوری بالا و استفاده از فناوری هسته ای در آشکار سازهای آن، صد در صد کالایی تحریمی و غیر قابل واردات شد، و پس از توقف خدمات کالیبراسیون، تعمیرات و بروزرسانی نرم افزاری این تجهیزات از سوی شرکت های تولید کننده، دستگاه های موجود یک به یک از رده خارج و غیر قابل استفاده شدند، از این سو ارزش بومی سازی این تجهیز بسیار درک می شد.

نویری در خصوص فرایند ساخت این تجهیز تصریح کرد: بواسطه تاثیر خروجی داده های دستگاه MPFM در پیش بینی تولید، افزایش تولید و بهینه سازی فرایند فرآورش، وارد همکاری با یک شرکت دانش بنیان مرتبط با دانشگاه امیرکبیر که بالغ بر ۱۰ سال در این حوزه در حال مطالعات بود شدیم، و با حمایت های شرکت نفت و گاز اروندان و انجام ۱سال و نیم عملیات های مختلف و آزمایشات میدانی در میادین این شرکت، دستاورد بومی سازی ۱۰۰ صد در صدی این تجهیز برای اولین بار در کشور رقم خورد.

وی افزود: دستگاه های از رده خارج شرکت نفت و گاز اروندان جهت یک باز تحلیل در اختیار این شرکت دانش بنیان قرار گرفت، لکن فرآیند ساخت دستگاه هرگز مهندسی معکوس نبوده و با تحلیل و دستیابی به تکنولوژی از صفر جریان سنج های چند فازی طراحی و ساخته شد، به طوری که حتی در بومی سازی این MPFMها، موارد و مشکلات دستگاه های پیشین نیز مورد بهینه سازی قرار گرفتند که خود مزیت دیگر این طرح بود.

رئیس پژوهش و فناوری این شرکت با اشاره به هزینه ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار دلاری هر دستگاه ایرانی MPFM، ادامه داد: قیمت این دستگاه در شرایط عادی و بازار بین المللی بین ۴۵۰ تا ۸۰۰ هزار دلار است، که به لطف انباشت دانش و فناوری داخلی موجود در این شرکت دانش بنیان، رقم تمام شده برای ساخت هر یک از این دستگاه ها کمتر از نصف حداقل قیمت نمونه خارجی است، که این مهم صرفه ارزی بسیار خوبی نزدیک ۶ تا ۷ میلیون دلار را برای شرکت نفت و گاز اروندان به دنبال دارد.

وی افزود: مراحل مختلفی در ارزیابی نتایج این دستگاه طی شد، اعم از تست های آزمایشگاهی تا انجام عملیات های میدانی مختلفی در میادین این شرکت به خصوص آزادگان جنوبی، و در نهایت دستگاه فعلی علاوه بر تاییدیه های بین المللی، تاییدیه های میدانی شرکت نفت و گاز اروندان را نیز به طور کامل دریافت کرد.

نویری در انتها اظهار داشت: در حال حاضر با این شرکت دانش بنیان قراردادی در قالب ماده ۱۰ قانون جهش تولید، که قانون تولید بار اول است تنظیم شده و ابلاغیه آن نیز از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت گردیده است. و در برنامه های پیش رو علاوه بر تعمیرات و نوسازی ۸ دستگاه از رده خارج این شرکت، ساخت دو دستگاه MPFM سیار وجود دارد، که خود ایده ساخت این تجهیز به شکل سیار نیز در دنیا بسیار نوآورانه و بدون مشابه است، و همچنین ۱۰۰ عملیات چاه آزمایی نیز با همین دستگاهی که رونمایی شد صورت خواهد پذیرفت.

گفتنیست دستگاه جریان سنج چند فازی مدل MPFM VG رونمایی شده، وسیله‌ای برای اندازه‌گیری میزان جریان فازهای تشکیل‌دهنده است و با نصب در مسیر انشعابی از خط اصلی سر چاه، میزان آب، گاز و نفت را به صورت لحظه‌ای اندازه‌گیری کرده و میزان هر یک از فازها را گزارش می‌دهد. این دستگاه بر اساس ترکیب فناوری های جریان سنج فشار تفاضلی، چگالی سنج پرتو گاما و طیف سنجی رزونانس الکترومغناطیسی کسر فازها و نرخ جریان فازهای نفت و آب و گاز را بصورت جداگانه، غیر تداخلی و برخط ارائه می دهد.

https://asretehad.ir/?p=3350

خبرهای مرتبط

راه‌اندازی واحد تفکیک‌گر سیار نفت در آزادگان جنوبی با هدف احیای چاه‌های کم‌فشار
اهواز - عصر اتحاد: مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان از راه‌اندازی واحد تفکیک‌گر سیار نفت در آزادگان جنوبی با ظرفیت پنج هزار بشکه نفت در روز با هدف احیا و تولیدی شدن چاه‌های کم فشار خبرداد.
گسیل خودروهای آتش‌نشان اروندان برای مهار آتش‌سوزی در بخش عراقی تالاب هورالعظیم/ اروندان پای کار مسئولیت‌های اجتماعی
اهواز - عصر اتحاد: مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با اشاره به انتشار دود و آلودگی‌ هوای به وجود آمده در برخی شهرستان‌های خوزستان حاصل از آتش‌سوزی بخش عراقی تالاب هورالعظیم، از اعزام خودروهای آتش‌نشان این شرکت به منظور مهار آتش‌سوزی و جلوگیری از گسترش آن خبرداد.
دستور ویژه مدیرعامل اروندان برای اعزام تجهیزات اطفای حریق به هورالعظیم / تعهد به حفاظت از زیست‌بوم جنوب
اهواز - عصر اتحاد: مهندس حمید دریس، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان، ضمن بازدید از تالاب هورالعظیم و بررسی وضعیت آتش‌سوزی‌ها، بر لزوم اقدام سریع برای مهار بحران و حفظ منابع طبیعی منطقه تأکید کرد و دستور اعزام تجهیزات آتش‌نشانی شرکت به منطقه بحرانی را صادر کرد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با نماینده خرمشهر دیدار و گفت‌وگو کرد/ دریس: تعامل با ظرفیت‌های بومی، مسیر رشد متقابل مناطق پیرامونی است
اهواز - عصر اتحاد: مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان گفت: تقویت همکاری با ظرفیت‌های بومی و استفاده از توان منطقه‌ای، نه‌تنها به رفع نیازهای عملیاتی شرکت کمک می‌کند، بلکه زمینه‌ساز رشد متقابل و توسعه اقتصادی مناطق پیرامونی نیز خواهد بود.
پیام تقدیر و تشکر مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان از کارکنان خدوم این شرکت
به گزارش عصر اتحاد به نقل از روابط عمومی شرکت نفت و گاز اروندان متن پیام به شرح زیر است: بسم الله الرحمن الرحیم نَصْرٌ مِنَ اللَّهِ وَ فَتْحٌ قَرِیبٌ همکاران شریف، متعهد و غیرتمند شرکت نفت و گاز اروندان در روزهایی که ایران عزیزمان با آزمون‌های سخت و حساس مواجه است و در برابر دشمن قسم‌خورده خود به خوبی اقتدار نشان داد، آن‌چه موجب افتخار و غرور ملی گردیده، ایستادگی، تعهد و جان‌فشانی بی‌نظیر شما کارکنان سرافراز شرکت نفت و گاز اروندان، به‌ویژه همکاران عزیزمان در مناطق عملیاتی است. صبوری، شجاعت و غیرت شما در حفظ جریان پایدار
غلامرضا شیرالی به عنوان رئیس بازرسی و پاسخگویی به شکایات شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب منصوب شد
اهواز - عصر اتحاد: دستیار ویژه مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با حکم ابراهیم پیرامون، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به عنوان رئيس بازرسی و پاسخگويی به شکايات این شرکت منصوب شد.
دیدار مدیران عامل شرکت های ملی مناطق نفتخیز جنوب و نفت و گاز اروندان با محوریت تقویت همکاری‌های متقابل
اهواز - عصر اتحاد: در دیدار مدیران عامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و شرکت نفت و گاز اروندان، بر استفاده از ظرفیت‌های متقابل، راهبردهای توسعه میادین مشترک، و بهبود وضعیت معیشتی کارکنان تأکید شد.
بازدید مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان از میدان آزادگان شمالی
اهواز - عصر اتحاد: مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان به همراه جمعی از مدیران و روئسای این شرکت از میدان آزادگان شمالی بازدید کردند.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین خبرها

عصر اتحاد